ΨυχοΕνεργειακή συμβουλευτική

από την Αγγελική Ζαμπέλη

Στην κλασική ψυχολογική υποστήριξη ο δέκτης αρχίζει να μιλά, να βγάζει προς τα έξω αυτά που τον βαραίνουν, τουλάχιστον όσα νομίζει.
Κάποιες φορές, όταν η ψυχοθεραπεία πάει πιο βαθιά, ίσως έρθουν στην επιφάνεια πραγματικά βαθιά τραύματα.
Ο δε σύμβουλος θα τον βοηθήσει ακούγοντάς τον αλλά και δίνοντάς του μια καθοδήγηση.
Το ερώτημα είναι κατά πόσον, μόνο με τη συζήτηση, μπορεί να ξεκολλήσει το μυαλό από μια εμμονή ή να θεραπευτεί ένα τραύμα, μια πληγή.
Εκεί, λοιπόν, έρχεται η Ιόχρους Θεραπευτική ( ή γενικά οι ενεργειακές θεραπείες) να βοηθήσει, επεμβαίνοντας στο ενεργειακό σώμα του ανθρώπου, που προφανώς έχει υποστεί κάποια ανισορροπία.
Από την άλλη, όμως, σαφώς και χρειάζεται και η συζήτηση και η βοήθεια δια μέσω του λόγου, της έκφρασης.
Η ΨυχοΕνεργειακή συμβουλευτική συνδυάζει άνετα και τα δύο. Είναι ένα σύστημα ενεργειακής προσέγγισης του αποδέκτη, μέσω του λόγου, πηγαίνοντας όμως βαθύτερα, προχωρώντας παραπέρα, αφού δε μένει μόνο στα λόγια, αλλά και βοηθά ουσιαστικά άλλων ενεργειακών τεχνικών.

Γιατί είναι χρήσιμο εργαλείο σε όλες τις ενεργειακές τεχνικές;

Στην εποχή μας υπάρχουν πολλές ενεργειακές τεχνικές, που προσφέρουν σημαντική βοήθεια στον άνθρωπο. Όμως, ας σκεφτούμε πόσοι θεραπευτές δεν έρχονται στη θέση του ψυχολόγου, του ανθρώπου από τον οποίο ζητείται μια καθοδήγηση, του ανθρώπου από τον οποίο ζητείται να ακούσει το πρόβλημα κάποιου.
Κι εκεί είναι το θέμα. Πώς είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να πάρουμε και αυτό το ρόλο, αν δεν έχουμε κάποια κατάρτιση και όχι μόνο; Αν δεν έχουμε αφήσει το Εγώ μας στη άκρη, αν δεν μιλάμε κρίνοντας από δικά μας βιώματα και τελικά βγάζουμε πάνω στο δέκτη πράγματα, που ίσως να μην είναι και το καλύτερο γι’ αυτόν;
Ας σκεφτούμε ότι σε αυτή την περίπτωση, η όποια ενεργειακή τεχνική εφαρμόζουμε πάει χαμένη, αφού ίσως τον επιβαρύνουμε πάλι, άθελά μας, με τα λόγια μας.


Τα σεμινάρια ειναι μονοήμερα και γίνονται σε μηνιαία βάση.

Υπάρχει η δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης μέσω Skype.

Η συμμετοχή σε κάθε σεμινάριο είναι 120 ευρώ.

Η κάθε ενότητα περιλαμβάνει ερωτηματολόγια, εργασίες και εξάσκηση για τους συμμετέχοντες.


Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. με την ένδειξη «Για την ΨυχοΕνεργειακή Συμβουλευτική»

Τηλέφωνα: 2102630594 και 6974338443