Get Adobe Flash player

 

Κάθε μέρα μια νέα αρχή!

 

Οταν νιώθεις ότι τίποτα δεν πάει καλά, όταν νιώθεις ότι κάτι χάνεις ή χάνεις τα πάντα, όταν νιώθεις ότι πνίγεσαι από το άγχος, την ένταση, όταν νιώθεις απογοήτευση, όταν νιώθεις κουρασμένος, όταν νιώθεις θλίψη, όταν νιώθεις ότι δε βρίσκεις τη χαρά, όταν νιώθεις δυστυχία....... Σήκωσε το βλέμμα σου ψηλά, κοίτα στον ουρανό και σκέψου ότι είσαι ακόμα εδώ και κάτι αλλάζει. Ζεις και όλα αυτά συμβαίνουν για να αλλάξεις τη ζωή σου, όλα αυτά συμβαίνουν για να δεις με άλλα ματιά τη ζωή, όλα αυτά συμβαίνουν για να κάνουν χώρο σε κάτι άλλο, κάτι νέο, για να σε οδηγήσουν σε αυτό που έχεις εσύ ζητήσει.
Ευχαριστούμε.
Δώστε τώρα το σύνθημα. Πατήστε τώρα το κουμπί και κάντε την εκκίνηση. Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε. Τα άλλα είναι απλά θέμα χρόνου. Μην σταματάτε κάπου που δε μπορείτε να σταματήσετε. Έχετε ήδη εκτοξευτεί. Ήδη είστε κάπου αλλού.
Χαρείτε το τώρα στο τώρα, απαλλαγμένο από κάθε είδους αναντιστοιχίες, από κάθε είδους ψεύτικων προδιαγεγραμμένων εικασιών. Απλά αφεθείτε κι αντί να φοβάστε ανοίξτε τα φτερά σας. Θα δείτε πόσο εύκολα πετάτε. Γιατί τώρα ξέρετε. Τώρα μάθατε. Μη φοβάστε συγκρίνοντας καταστάσεις του παρελθόντος. Το παρελθόν χρησιμεύει μόνο για τη συσσώρευση γνώσης και την απόκτηση σοφίας. Το παρόν είναι η ζωή.
Ζήστε το τώρα στο τώρα!

5 Οκτωβρίου 2017 

Το Σεπτέμβρη είναι καιρός να βάλουμε νέους σπόρους και να τους ποτίσουμε. Να αντιληφθούμε ποιοι παλαιοί σπόροι έχουν χαθεί στη γη και να μην περιμένουμε άδικα, ούτε να σπαταλάμε την ενέργειά μας για κάτι που δεν υφίσταται.
Αντίθετα να φυτέψουμε νέους σπόρους κ να τους φροντίσουμε με αγάπη!
Κάτι ακόμα .... μπορεί ο νέος σπόρος να αφορά το ίδιο που είχαμε φυτέψει παλιότερα αλλά είτε ο σπόρος να μην ήταν κατάλληλος είτε να μην το φροντίσαμε όπως έπρεπε. Αυτό δε σημαίνει, λοιπόν, πως δε δοκιμάζουμε ξανά έχοντας πάρει τα μαθήματά μας.
Ας κάνουμε μια νέα αρχή σήμερα βάζοντας τους δικούς μας σπόρους για ότι θέλει η καρδιά.
Κι ας μην ξεχνάμε πως καθε σκέψη μας είναι ένας σπόρος και καθετί ξεκινά από το επίπεδο της σκέψης.


 

Πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μας αν νιώθαμε ευγνωμοσύνη για όσα έχουμε, για όσα ζούμε, για όσα και όσους βρίσκονται γύρω μας και μας προσφέρουν.Καλημέρα!
Καλό μήνα να έχουμε και να μην ξεχνάμε να κοιτάμε γύρω μας με τα μάτια της καρδιάς.
Να μην ξεχνάμε να ακούμε τη φωνή της καρδιάς, μην ξεχνάμε να ακολουθούμε τα λόγια της.


 

Πόσο θα άλλαζε η ζωή μας αν εκφράζαμε την ευγνωμοσύνη μας με κάθε τρόπο αντί να ξεχνάμε και να αγνοούμε.
Πόσο διαφορετικός,στ´ αλήθεια, θα ήταν ο κόσμος μας αν όλοι λέγαμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ! ! ! 

Όταν κάποιος αποφασίζει να αλλάξει πορεία, να φύγει μακριά μας, να προχωρήσει ή να σταματήσει ειναι δική του επιλογή και οφείλουμε να τη σεβαστούμε. Απο την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε για τη δική μας πορεία και όχι να εμμένουμε κρίνοντας την επιλογή του.
Η δική μας επιλογή ειναι αυτή που θα κρίνει τα πάντα.
Θα προχωρήσουμε;
Θα σταματήσουμε;
Θα αλλάξουμε μόνο πορεία;
Ας ακούσουμε την καρδιά μας κι ας κάνουμε ότι αυτή μας πει, χωρίς φόβους ή ενοχές.
Ας δεχτούμε πως στο ταξίδι της ζωής οι αλλαγές που βιώνουμε είναι μέρος του κι ας βρούμε το νόημα σε κάθε τέτοια αλλαγή. Ας μπούμε στη νέα κατάσταση κι ας ευχαριστήσουμε απο καρδιάς για ότι ζήσαμε, για ότι ζούμε τώρα αλλά και όσα θα ζήσουμε!
Ευχαριστώ για όλα όσα έχω ζήσει!
Ευχαριστώ γι αυτά που ζω!
Ευχαριστώ για όσα υπέροχα επιλέγω να ζήσω!
Βαθιά ευγνώμων !!!
 ....κι επειδή όλα μπορούν να αλλάξουν ας δούμε ποια είναι η αλλαγή που πραγματικά θέλουμε στη ζωή μας κι ας εστιάσουμε σε αυτή.
Υπάρχει λόγος να δίνουμε την ενέργειά μας σε ό,τι δε θέλουμε, ασχολούμενοι διαρκώς με αυτά που δεν έχουμε ή που έχουμε αλλά δεν μας αρέσουν;
Αν θα μπορούσαμε να αλλάξουμε κάτι που μας στενοχωρεί με το να στενοχωριόμαστε περισσότερο ή να λύσουμε ένα θέμα που μας αγχώνει με το να αγχωνόμαστε περισσότερο, τότε ναι, ας το κάναμε.
Μήπως αν βρίσκαμε τα όμορφα, τα καλά που έχουμε στη ζωή μας κι ευχαριστούσαμε γι αυτά, φτάναμε τελικά στο να έρθουν στη ζωή μας και όλα τα άλλα που δεν έχουμε;;;

 


 

Μην ψάχνεις για μαγικές λύσεις σε ό,τι σε απασχολεί. Θέλεις την αλήθεια; Κοίτα βαθιά μέσα σου κι ανακάλυψέ την. Γιατί η αλήθεια βρίσκεται μέσα σου, μέσα στην καρδιά σου.

 


 

Αν νομίζεις πως είσαι μόνος τότε κάνεις λάθος. Είσαι εσύ κι ο εαυτός σου. Είσαι εσύ με σένα. Αν δεν αντιληφθείς την παρουσία του εαυτού σου τότε πολύ απλά ψάχνεις γύρω σου να βρεις αυτό που σου λείπει. Αυτό που σου λείπει όμως δεν είναι τίποτε άλλο από την ίδια σου την παρουσία. Την παρουσία του εαυτού, εδώ μπροστά, μπροστά στην απέραντη αγάπη της ύπαρξης. Μπροστά στην ανώτερη μορφή τελειότητας. Αυτή που βρίσκεται στο είναι σου, στα κύτταρα σου, στην καρδιά σου, παντού.

 


 

Αν νιώθεις ότι δε σε καταλαβαίνει κανείς, εξήγησε στον εαυτό σου αυτό που δε μπορείς να εξηγήσεις στους άλλους. Τότε όλοι θα καταλάβουν αυτό που θέλεις να πεις.

 


 

Σήμερα κάνε μια νέα αρχή.
Ζήτησες να αλλάξει κάτι στη ζωή σου; Ζητάς να αλλάξεις ζωή;
Άσε λοιπόν τον παλιό σου εαυτό και προχώρα με τον καινούριο. Αυτόν που θα αποδεχτεί τη νέα σου ζωή, τη ζωή που θέλεις να κάνεις από δω και πέρα.
Ό,τι έκανες μέχρι σήμερα ανήκει στο παρελθόν. Εξυπηρέτησε αυτά που ήθελες τότε. Εκείνες τις στιγμές της ζωής σου. Τότε που είχες άλλες ανάγκες, διαφορετικές από αυτές που έχεις σήμερα.
Αλλαγές δύσκολες που βίωσες ή βιώνεις μη σε τρομάζουν. Δες τις απλά σα μυστικές πόρτες που ανοίγουν για να σε οδηγήσουν εκεί που θέλεις. Αν σήμερα θες κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό, άσε το τότε και ζήσε το ΤΩΡΑ. Ζήσε αυτό που θέλεις, όπως το υπαγορεύει η καρδιά σου.

 

ι